Uživatelské jméno

Heslo

RC PORTAL

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
autor zpráva
AdamW
team RCPortál

Příspěvků: 968

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 13. 3. 2011 o 23:48 | odkaz na příspěvek
Peter:
U 2,4GHz je to podobne, výpadok je napr. pri nevhodnej elektroinštalácii (mäkké baterky, nevhodné káble) a následnom poklese napätia na prijímači. Nábeh okolo 3-5sec.


no neviem, neviem... 3-5 sekund je strasne dlha doba, podla mna aj 2,4Ghz to ma pod 1 sekundu, ja ked som to skusal ze som vypol-zapol napajanie bolo to hned...
Bydlisko: Bratislava ( 27 rokov )
Elektroman
modelár

Příspěvků: 4

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 20. 3. 2011 o 14:38 | odkaz na příspěvek
Nakoukl jsem do vaší diskuze a taky něco přidám.
Po létech jsem zase začal modelařit a létal ze setovkou od E-Sky na 35MHz a žádný problém neměl a to létám většinou v okolí Praha a kamarád taky,zdůvodu nastavování jsem si pořídil HITEC OPTIC SPORT 35MHz a opět bez problémů ,ale stejně mám už objednanou TURNIGY 2,4Ghz.Je to všechno jednoduší a nemusí se přehazovat krystaly.
Ale nesetkal jsem se s tím aby na FM 35Mhz jeden kanál rušil druhý ať u setové soupravy tak Hitecu.Vždy je třeba najít pravou příčinu a ne vše svádět na rušení.další věc je ta jak dlouho bude vše na 2,4GHz fungovat když i WIFI sítě začínají vysílat na vyšším pásmu,ale to je asi otázka pro odborníky. To byl jen takový postřeh z Čech.
Bydlisko: Praha
AdamW
team RCPortál

Příspěvků: 968

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 20. 3. 2011 o 15:40 | odkaz na příspěvek
No pozri sa, uz vsetky 2.4 velkych vyrobcov maju channel hopping takze skacu bud cez cele pasmo, alebo cez daku cast, a keby sa nahodu stretli na tu mikrosekundu ci kolko tak kazdy vysielac ma este svoj kod takze aj tak by sa nezarusili.

Tu je to dobre vysvetlene

odkaz na Youtube
Bydlisko: Bratislava ( 27 rokov )
dedo
modelár

Příspěvků: 1

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 2. 10. 2011 o 10:03 | odkaz na příspěvek
Kto mi poradí? Potrebujem aparatúru 2,4 Ghz s možnostou prepínania serva v krajných a strednéj polohe prepínačom. Mala by byť aspoň 6 kanálová. Neviem aké funkcie majú najnovšie HITEC, Ta by mi aj postačovala keby túto možnost mala. Ďakujem
coro
modelár

Příspěvků: 886

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 2. 10. 2011 o 11:06 | odkaz na příspěvek
Nábeh riadenia po 3-5 sec je strašne dlho a až na vysoko a rovno letiaci model to ľahko nabehne až v zemi. Už aj čínske 2,4 nabiehajú po resete pod 1 sekundu, prakticky hneď. Značkovosť a neznačkovosť tu nie je ospravedlnením.
U nás na letisku sme mali aj prípad že model (kvalitne vybavený a riadený nejakou MC-24 alebo podobnou) sa zahrabal do zeme keď prišiel niekto začínajúci so setovkou a po skontrolovaní kanálov to zapol. Nemal rovnaký kanál, len rušil okolo neho aj pár susedných.
Podstatnou nevýhodou 35/40 MHz je práve to, že kvalita jedného systému nestačí na to aby nespadol, akékoľvek rušenie znamená koniec. U 2,4GHz, čokoľvek čo je legálne (100mW EIRP/MHz či ako to je presne) nedokáže zhodiť cudzí model (ak to nie je chyba systému že by mali rovnaké kódy, ale to je vec výberu značky, a tú môže ovplyvniť sám pilot bez závislosti na ostatných - nech si majú setovky ...).

dedo: Čo sa týka trojpolohového prepínača, to by mala podporovať úplne každá vysielačka čo je na trhu, od tých úplne najjednoduchších.
mac
modelár

Příspěvků: 938

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 2. 10. 2011 o 20:33 | odkaz na příspěvek
coro:
Nábeh riadenia po 3-5 sec je strašne dlho a až na vysoko a rovno letiaci model to ľahko nabehne až v zemi. Už aj čínske 2,4 nabiehajú po resete pod 1 sekundu, prakticky hneď. Značkovosť a neznačkovosť tu nie je ospravedlnením.


Po vypnuti a zapnuti Tx sa mi Rx (6008, 6106, 6004) chyti za 3 sekundy. Fasst modul v JR9XII.
Neviem za aky cas po zapnuti zacne vysielat samotny modul, ale aj tak sa mi to nepaci...
coro
modelár

Příspěvků: 886

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 2. 10. 2011 o 20:54 | odkaz na příspěvek
mac:

Po vypnuti a zapnuti Tx sa mi Rx (6008, 6106, 6004) chyti za 3 sekundy. Fasst modul v JR9XII.
Neviem za aky cas po zapnuti zacne vysielat samotny modul, ale aj tak sa mi to nepaci...

Vysielač by sa človeku nemal za letu vypínať, a jeho nábeh občas trvá dlhšie (nejaké kontroly a načítanie nastavení) - ale pri príjmači sa asi nedá reset vylúčiť aj z vonkajších vplyvov, sskús vypnúť napájanie príjmača že za koľko sa chytí na riadenie ten.
AdamW
team RCPortál

Příspěvků: 968

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 2. 10. 2011 o 20:58 | odkaz na příspěvek
Dneska sme skusali na letisku.... 3-4 rocna FF-6 a neviem ako stary 7 kanal futaba fasst primac, nabeh 5.5 sekundy.... Bolo to ked sa vypla,zapla vysielacka... Bol som dost prekvapeny ze to trvalo tak strasne dlho. Co som skusal pri Aurore, tak pri vypadku primaca je to do sekundy, pri vypadnuti vysielaca sa to spatne mera lebo tam treba este potvrdit prenos a este sa startuje potom system ale tak po potvrdeni vysielania signal nabehol subezne ked nabehla obrazovka teda okolo sekundy.
Bydlisko: Bratislava ( 27 rokov )
mac
modelár

Příspěvků: 938

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 2. 10. 2011 o 21:08 | odkaz na příspěvek
coro:
mac:

Po vypnuti a zapnuti Tx sa mi Rx (6008, 6106, 6004) chyti za 3 sekundy. Fasst modul v JR9XII.
Neviem za aky cas po zapnuti zacne vysielat samotny modul, ale aj tak sa mi to nepaci...

Vysielač by sa človeku nemal za letu vypínať, a jeho nábeh občas trvá dlhšie (nejaké kontroly a načítanie nastavení) - ale pri príjmači sa asi nedá reset vylúčiť aj z vonkajších vplyvov, sskús vypnúť napájanie príjmača že za koľko sa chytí na riadenie ten.


Prijimac nabehne okamzite po pripojeni napajania, tam problem nie je. Uz to nejako neriesim, lietam s tym myslim treti rok.. Tym vypnutim tx, ked som to kupil, som chcel simulovat vypadok/stratu signalu, ale je tam ten nabeh, ciastocne sa da nieco pozorovat na diode modulu. Ale zda sa mi to aj s tym moc...
jetylo
modelár

Příspěvků: 1069

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 2. 10. 2011 o 21:44 | odkaz na příspěvek
Nechcem vam do toho kecat, ale nebolo by lepsie simulovat vypadok signalu tym, ze sa zasunie alebo vytiahne konektor ucetel/ziak. TX sa nevypina, iba VF modul(teda neviem ako je to urobene na futabach) mne to na eclipse(aj na turnige T9x)) vypina iba vf modul. Tym sa vyluci inicializacia vysielaca ako takeho a prebieha len inicializacia a synchronizacia VF modulu, ale to je urcite podstate kratsi cas.
.
Bydlisko: Reca ( 56 rokov )
mac
modelár

Příspěvků: 938

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 2. 10. 2011 o 22:25 | odkaz na příspěvek
Ved piseme, ze tam je ten nabeh... Po zasunuti konektoru sa na JR /nemam futabu/ modul neodpoji. Inac by to bolo dobre skusit tak. Ja som to porovnaval s chytenim sa pcmkoveho rx, co som pouzival dovtedy a hadaj...
coro
modelár

Příspěvků: 886

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 2. 10. 2011 o 22:26 | odkaz na příspěvek
To by som fakt neriešil, ale sú systémy kde samotný príjmač resetnutý za letu nejakým preťažením na servách alebo statickým výbojom, nabieha X sekúnd a to je zle.
Ak príjmač nabieha hneď, je to ok, a na vysielači ani module, podľa mňa vôbec nezáleží, ten nemá dôvod sa resetnúť..
Ale aj ja skúšam Failsafe polohy vypnutím vysielača, tak zas je dobre vedieť o tom ako dlho trvá kým nabehne (alebo že nenabehne vôbec kým nebudú všetky prepínače v nejakej polohe....)
mac
modelár

Příspěvků: 938

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 2. 10. 2011 o 23:24 | odkaz na příspěvek
Ano, ja som tak skusal na pcmku failsave, 35 pouzivam dodnes, aj dnes som vo Vratnej svahoval s 35Mhz. Fasst pouzivam v akrobatoch a nehrozi to skusat za letu.. Ale zas viem, ze nativna futaba sa rozbehne skor, teda konkretne 10CG.
lv
modelár

Příspěvků: 2794

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 3. 10. 2011 o 15:30 | odkaz na příspěvek
coro:
...alebo že nenabehne vôbec kým nebudú všetky prepínače v nejakej polohe....)

Čo je to za chujovina. FS nabieha okamžite po strate signálu z Tx. Ako prijímač vie ako sú prepínače na zmiznutom Tx???
Bydlisko: Trenčianska Turná ( 55 rokov )
coro
modelár

Příspěvků: 886

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 3. 10. 2011 o 22:11 | odkaz na příspěvek
lv:
coro:
...alebo že nenabehne vôbec kým nebudú všetky prepínače v nejakej polohe....)

Čo je to za chujovina. FS nabieha okamžite po strate signálu z Tx. Ako prijímač vie ako sú prepínače na zmiznutom Tx???

To si nezachytil celé - je dobre zistiť si ešte na zemi, za ako dlho nabehne VYSIELAČ keď ho vypnem vypínačom za letu,
aby som vyskúšal nastavenie failsafe, ktoré samozrejme nabehne hore na príjmači - u niektorých príjmačov hneď,
inokedy po približne sekunde počas ktorej nechá príjmač posledné prijaté výchylky (Hold, aby to pri drobných ruchoch nekopalo).

Potom keď sa vidí či to spomaľuje a zrovnáva sa, to treba zas zapnúť a začať zase riadiť, a to je ten zaujímavý čas a podmienky (napr. tie prepínače všetky v nule- podľa mňa dosť rizikový stav a ten test som na vysielači vypol ale u iného to môže byť potvrdzovanie kanálu syntézy alebo zvoleného modelu...), aby sa to zaplo a dalo zas riadiť...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
  • Odpovědět
Musíte byť prihlásený na pridávanie príspevkov.
Úvodní stránka
  • 120 ľudí online za poslednych 5 minút.
Fórum
  • 14 príspevkov za posledných 24 hodín.
Album modelů
  • 4 príspevkov za posledných 24 hodín.
Galerie
  • 0 príspevkov za posledných 24 hodín.
Články
  • 0 príspevkov za posledných 24 hodín.
Bazar
  • 12 inzerátov za posledných 24 hodín.
Setkání
  • 1 príspevkov za posledných 24 hodín.

Online za posledných 5 minút: