Uživatelské jméno

Heslo

RC PORTAL

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
autor zpráva
Gitarista001
modelár

Příspěvků: 56

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 10. 1. 2010 o 18:41 | odkaz na příspěvek
No kilak s Easym Gliderom to uz je silna kava. Ja sa len takto chystam na leto a na stipku termiky. Vela ludi spomina ze 200 m vo vyske je v poho. Mne sa zda ze v 200 m nebudem ani Easyho vidiet. Usudzujem z toho ze v lete ma casto otec prevezie na Metasokole. Ked sme v 300 m tak sa mi zda ze to uz je dost vysoko.
Bydlisko: Lipt. Sliače ( 34 rokov )
ggeerrii
modelár

Příspěvků: 618

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 10. 1. 2010 o 18:47 | odkaz na příspěvek
mam 27 , 40 ale aj 2,4 a mozem skonstatovat toto ,
27 je moc rusena
40 je tiez trochu rusena ale prenos je rychli
2,7 neni rusena ale prenos oproti 40 je o trochu pomalsi
Bydlisko: bratislava ( 44 rokov )
petertn
modelár

Příspěvků: 302

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 10. 1. 2010 o 19:30 | odkaz na příspěvek
no, osobne si myslim, ze zakony fyziky nepustia ani pri vselijakych carovnych antenach a prijimacoch pri 2,4 GHz.
Lietat jedine v horizonte a nikdy nie zan, teda ak mas FPV.
ale na druhu stranu sa urcite da dosah zvacsit zvacsenim prijimacej anteny, vyzdy nasobky Lambda pol.
chcelo by to nejaky laboracny prijimac s moznostou nasrobovania pigtailu z wifi a merat urovne signalu.
Do FPV by som isiel jedine do toho na 900 MHz kedze chcem lietat na 2,4
Bydlisko: Trenčín ( 43 rokov )
mihal
modelár

Příspěvků: 569

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 10. 1. 2010 o 21:06 | odkaz na příspěvek
jasne ze 2,4 je pomalsia lebo musi dekodovatprichadzajuce data ale aj pri cinskych vyrobkoch je ta pomalsia rychlost stale zanedbatelna.
FPV by som aj ja braj radsej 900MHz ale neviem ci je to povolene kedze je to pasmo GSM ale urcite sygnal sa prebojuje dalej.
ggeerrii
modelár

Příspěvků: 618

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 11. 1. 2010 o 14:02 | odkaz na příspěvek
jj ale rozdiel v dobe je iba sekunda , to ani nezsitic , ale ked jazdis modifet a auto da 180 , v hale potrebujes richlost a 40 je naj volba
Bydlisko: bratislava ( 44 rokov )
banova
modelár

Příspěvků: 963

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 6. 4. 2010 o 17:40 | odkaz na příspěvek
Chcel by som sa spýtať či má magnetické pole drôtov VVN vplyv na frekvenciu 2,4GHz? Zdá sa mi že lietadlu akoby spomaľujú reakcie.
Bydlisko: Bratislava/Žilina ( 26 rokov )
arnysimilar
modelár

Příspěvků: 65

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 21. 6. 2010 o 15:36 | odkaz na příspěvek
Lietam na lacnom čínskom 2.4 GHz systéme Assan už viac ako 2 roky. Predtým som lietal na 35 MHz a na rušenie som rozbil 2 modely - jednu totálku. Proste sa to neznášalo s vysokým napätím, človek musel dbať na rozloženie komponentov v lietadle - rušenie od motora, serv a pod.
S Assanom nemám skoro žiadne problémy. Jediný problém bol s fail save modom - nastavuje si ho pri každom pustení a keďže som mal pred zapnutím vysielača plný plýn tak po vypnutí vysielača a strate signálu sa lietadlo rozbehlo po obyvačke na plný plyn. Našťastie to odniesla len vrtuľa.
Teraz mi však telefonoval kamarát modelár, že mal 2x rušenie so systémom Jeti - rozbil kompozitnú stíhačku - má hlavu v smútku. V modely niečo cuklo, stiahlo to na pol plynu a letelo ďalej. Po 500 metrov to padlo do vývrtky. Neviete čím by to mohlo byť? Čital som, že Jeti niečo vymieňal kvôli chybnej súčiastke (vina subdodavateľa).
Bydlisko: Podhájska
B.M.A
modelár

Příspěvků: 10

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 26. 7. 2010 o 14:52 | odkaz na příspěvek
Rád by som použil moduly 2,4 GHz pre bezdrotový štart modelarskych rakiet.
Mal bie niekto schémy vnutorneho zapojenia, kam čo pripojiť.
Prípadne ak má niekto podobnú skúsenosť s modulmy ZigBee.
Ďakujem.
Brano
team RCPortál

Příspěvků: 3257

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 27. 7. 2010 o 23:31 | odkaz na příspěvek
ggeerrii:
jj ale rozdiel v dobe je iba sekunda , to ani nezsitic , ale ked jazdis modifet a auto da 180 , v hale potrebujes richlost a 40 je naj volba

To sa mi nezda, aby clovek zaznamenal opozdenie..
A co vravis, ze "iba" sekunda, tak to je AZ sekunda !
Ved za sekundu spadnes s modelom na zem... To sa pohybuje v stotinach sekundy..
Bydlisko: Brno ( 30 rokov )
AdamW
team RCPortál

Příspěvků: 968

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 29. 7. 2010 o 15:46 | odkaz na příspěvek
Blackshadow:
ggeerrii:
jj ale rozdiel v dobe je iba sekunda , to ani nezsitic , ale ked jazdis modifet a auto da 180 , v hale potrebujes richlost a 40 je naj volba

To sa mi nezda, aby clovek zaznamenal opozdenie..
A co vravis, ze "iba" sekunda, tak to je AZ sekunda !
Ved za sekundu spadnes s modelom na zem... To sa pohybuje v stotinach sekundy..


xD, ze len sekunda, dobry vtip, uz vidim ako by si visel keby aj otacky motoru aj serva isili sekundu pozadu, a 2,4 su rychlejsie ako 35Mhz.
Bydlisko: Bratislava ( 27 rokov )
robertchen
modelár

Příspěvků: 35

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 30. 7. 2010 o 09:33 | odkaz na příspěvek
A čo si myslíte o vyselačoch KDS? Poradili mi ju, tak som ju kupil. Nelietam na ničom drahom takže sa nejak extra nebojím, ale čo som počul, tak ludia su s tým spokojní.
AdamW
team RCPortál

Příspěvků: 968

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 30. 7. 2010 o 14:18 | odkaz na příspěvek
Co sa tyka KDS kupenych u nas tak je to za vela penazi malo muziky, je to len prelepena nalepka vysielacov Hobbyking ktore sa daju kupit z hobbykingu za omnoho nizsi peniaz, niekedy aj o plovicu lacnejsie, co sa tyka 2,4 tak asi aj cinska je lepsia ako 35MMhz lebo som este nepocul daky zavazny problem u ktorejkolvek 2,4.
http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10173&Product_Name=HK-7X_2.4Ghz_7ch_w/_5_Model_Memory_TX_&_RX_V2_(Mode_1)_
Bydlisko: Bratislava ( 27 rokov )
MartinMZ
modelár

Příspěvků: 2

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 25. 8. 2010 o 23:22 | odkaz na příspěvek
donedávna som lietal s 35mHz takmer všetci piloti na RC letisku používajú 2,4 takže som mal teoreticky 35 pre seba. Ale bolo mi to platné asi toľko že som mal dosť rušení a kopancov, pár krát som rozbil lietadlo až mi došla trpezlivosť a kupil som 2,4. Som maximálne spokojný, už žiadne kopance, rušenie. A lietam s pocitom že je to už len v mojich rukách. No má to tú nevýhodu že už sa nemôžem vyhovárať na kopance a stratu signálu.
Bydlisko: Košice - KVP
Brano
team RCPortál

Příspěvků: 3257

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 25. 8. 2010 o 23:24 | odkaz na příspěvek
No, u nas jeden pre 2,4 Ghz rozbil vrtulnik
Ale taktiez sme presli na 2,4 Ghz, je to fakt lepsie A jednoduchsie na pouzivanie
Bydlisko: Brno ( 30 rokov )
AdamW
team RCPortál

Příspěvků: 968

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 26. 8. 2010 o 00:05 | odkaz na příspěvek
Ja som tiez presiel na 2,4 a nemozem sa stazovat... kludne mozem mat model zapnuty ked cakam na radu (failsafe), ziadne kontrlovanie kanalov a uz nepadnem koli tomu ze dam nenabitu baterku do modelu (telemetria ) takze zatial len ++++
Bydlisko: Bratislava ( 27 rokov )
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
  • Odpovědět
Musíte byť prihlásený na pridávanie príspevkov.
Úvodní stránka
  • 88 ľudí online za poslednych 5 minút.
Fórum
  • 14 príspevkov za posledných 24 hodín.
Album modelů
  • 4 príspevkov za posledných 24 hodín.
Galerie
  • 0 príspevkov za posledných 24 hodín.
Články
  • 0 príspevkov za posledných 24 hodín.
Bazar
  • 12 inzerátov za posledných 24 hodín.
Setkání
  • 1 príspevkov za posledných 24 hodín.

Online za posledných 5 minút: mincco, can-am,