Uživatelské jméno

Heslo

RC PORTAL

1 2 3 4 5
autor zpráva
marwi
modelár

Příspěvků: 215

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 24. 2. 2017 o 11:49 | odkaz na příspěvek
Caute, urcite ma zmysel oddelit brushed koptery od brushless. Zatial sme mali len jeden velky topic, kde sa riesilo vsetko a casto sa v tom clovek uz aj stratil, ci sa riesi brushed alebo brushless. Celkovo sa tuto zimu dostalo do obehu velke mnostvo mikro brushed kopter roznych buildov a popularita im vzrasta. Hlavne kvoli tomu ze naklady su minimalne a lieta sa s tym maximalne zabavne. A co je hlavne, havarie skoro necitit oproti brushless

Preto zakladam novu temu kde vas poprosim prispievat len prispevkami k tymto, cim dalej tym viac oblubenym blcham (brushed kopteram). Ak mas Brushless kopteru vlakno k nim je tu: https://www.rcportal.sk/fpv-miniquad-racing-ft9674-327#post272031

Tak zacnem ja:

Lietam z eachine QX 80 (stock) a druha je vlastny build postaveny na QX 95



Keby niekoho zaujimal build pre moju DIY blchu:

motory: Racerstar 8520
FPV: cam+tx combo eachine TX03 switchable 25mw-50mw-200mw with antena
FC: SP racing F3 Brushed
ram: original QX95
vrtule: ladybird
baterky: Turningy nanotech 1s 500mah


QX95 momentalne stoji lebo neviem rozchodit brushed dosku (motory sa tocia pri pripojeni baterky, prechadzal som fora ale ziadne rady ani pwm_rate nechce fungovat, asi bude odpalena) a chcem objednat novu. Mam zaujem o tuto http://www.banggood.com/Eachine-AIOF3_BRUSHED-Flight-Control-Board-Built-in-OSD-FrskyFlyskyDSM2DSMX-Receiver-Betaflight-p-1107427.html?rmmds=search ale frsky verzia nie je skladom.

S cim lietate vy?
Bydlisko: Martin ( 37 rokov )
Dzino
modelár

Příspěvků: 352

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 24. 2. 2017 o 19:31 | odkaz na příspěvek
Ja lietam s Eachine Turbine QX70

Link: http://www.banggood.com/Eachine-Turbine-QX70-70mm-Micro-FPV-Racing-Quadcopter-BNF-Based-On-F3-EVO-Brushed-Flight-Controller-p-1095990.html

Moje kriterium vyberu koptery na lietanie po byte bolo aby mala kryte vrtule - preto som vybral Turbine QX70. Ducted fan konstrukcia vypadala slubne.
Len po prvom lete nastalo velke sklamanie. Koptera po prvej minute stratila vykon, horko-tazko sa s nou dalo visiet. Pri otocke cez YAW sa prepadla cca o meter. Bolo tazke lietat s nou.
Potom som nasiel, ze treba prehodit vrtule za 3-liste, lebo original su tazke a neucinne.
Kupil som tieto: http://www.banggood.com/Hubsan-Upgraded-3-Leaf-Propellers-for-H107L-H107C-H107D-p-970384.html

Vrtule su o nieco vacsie nez treba QX70, tak som ich musel skratit. Vyrobil som si takyto zmensovak:


Do spaliku som zatlkol spendlik, na tom otacam vrtulku a zveracikom som prichytil cvikacky na nechty - aby sa nepohli - a tak vsetky ramena budu urcite rovnake a vrtulka ostane vyvazena.

Po vymene to konecne zacalo lietat tak ako to ma. S 600mAh bateriou to vydrzi cca 4,5 minuty. Koptera s ducted fan bude vzdy pomalsia ako mikrokoptera zo standardnou konstrukciou, ale na polietavanie po byte to staci. Tie chranice vrtul funguju dobre, ked brnknem s nou do steny tak sa odrazi a v pohode leti dalej.

Vaha QX70 po zmene vrtuliek: 38g
Vaha QX70 s 600mAh: 53g
Vaha QX70 s 300mAh: 46g


Original 600mAh bateria co k tomu davaju je podla mna prilis tazka. Ja som si objedal Turnigy nano-tech 300mah 1S 45~90C, sice sa mi letovy cas znizil na 3 minuty, ale je vyrazne zivsia. Baterka ma 45C cize kopterka lepsie reaguje na pridanie plynu. ALE POZOR! BATERIA MA OTOCENU POLARITU! Treba vycvaknut kabliky z konektora a prehodit.

Nastavenie BetaFlight:


Bydlisko: Bratislava ( 49 rokov )
martinn27
modelár

Příspěvků: 10

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 28. 2. 2017 o 12:08 | odkaz na příspěvek
Tak pridám sa aj ja s mojou malou srandou zatial s quad len začínam tak mam len taky pokusny stroj ktory zatial len nastavujem a skušam
vysielačka - Flysky FS-i6s http://www.banggood.com/Flysky-FS-i6S-2_4G-6CH-AFHDS-Transmitter-With-FS-iA6B-Receiver-p-1024018.html?rmmds=myorder
kostra a motory - parrot rolling spider
FC - Eachine F4 Brushed www.banggood.com/Eachine-32bits-F4-Brushed-Flight-Control-Board-Based-On-Openpilot-CC3D-Revolutio-For-Micro-FPV-Frame-p-1084264.html?rmmds=myorder
receiver - flysky FS-A8S www.banggood.com/Flysky-FS-A8S-2_4G-8CH-Mini-Receiver-with-PPM-i-BUS-SBUS-Output-p-1092861.html?rmmds=myorder

nastavenie v betaflight

s tymto nastavenim to ako tak lieta musim na to prist čo aky parameter meni (teoriu poznam)
vaha s baterkou je okolo 60gramov
pridal som si jednu červenu led aby som sa lepšie orientoval natočenim koptery
+ mam ešte jednu hračku ktora ma k tomu celemu dotiahla
Bydlisko: Púchov ( 34 rokov )
skrkoo
modelár

Příspěvků: 14

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 1. 3. 2017 o 10:20 | odkaz na příspěvek
Caute vcera mi dorazil QX90c vysielacku mam flysky i6.

Som v tomto trochu novy skusal som nastavit cez cleanflight copteru podla navodou z yt len vsade su vzd ine parametre a neviem sa v nich moc vyznat.

Neviem sa dostat k nastaveniu self-leveling resp neviem kde to tam najst, takisto velkost vychiliek/naklapania (neviem ci to nazyvam srpavne) zatial mam skusenost len z hrackami typu syma x5 atd.

Popripade neviete o nejakom CZ/SK navode na cleanflight a podrobnom vysvetleni co sa na co pouziva ?

dik
Bydlisko: Pezinok ( 38 rokov )
martinn27
modelár

Příspěvků: 10

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 1. 3. 2017 o 22:18 | odkaz na příspěvek
Bydlisko: Púchov ( 34 rokov )
-mio-
modelár

Příspěvků: 292

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 2. 3. 2017 o 23:54 | odkaz na příspěvek
Tak sem hodim aj ja daco ked uz som predtym tolko mudroval...

Na zaciatku zimy ma kamos nahovoril na QX90. Mal som pomerne male skusenosti, s 210nou som zacal lietat az v septembri. Kamos mi hned povedal o nutnych upgradoch, predovsetkym ladybird vrtule. Navyse som kupil aj propguard, co sa mi osvedcilo super. Masinu som rovno upgradol na betaflight, dal som si male rates a zacal lietat rovno v akro mode. Lietam v podzemnej garazi alebo v kancelarii, parkrat sa podarila aj telocvicna. Trochu neskor som sa uz naucil robit s betaflightom a vyladil trochu PIDy.

Co sa tyka problemov, dost skoro mi odisiel jeden motor, ked som havaroval v kancelarii do rastliny a neskoro disarmol. Druhy motor som menil potom ako mi pri zrazke v telocvicni s velkou kopterou preseklo jeden kablik. Inak su motory original a uz asi 4x presiahli svoju zivotnost. Pripisujem to najma tomu ze medzi baterkami vzdy dosledne cakam kym motory uplne vychladnu (alebo som mal proste stastie, alebo oboje..). Dalsi problem boli kamery, na tie som mal velku smolu. Momentalne mam uz tretiu. Prve dve prisli pri havariach o rozne suciastky (cievka, kondik). Ta sucasna je poriadne zaliata plastidipom a podlozena penou. Tiez som modifikoval sposob uchytenia. Zatial drzi, akurat z povodne 4oblukovej anteny je uz len viacnasobne pajkovany 3obluk. Ale dosah mi zatial vyhovuje, ide to v pohode cez viacero stien.

Nedavno som dostal sancu za dobry peniaz kupit dalsiu QX90 so sadou cervenych racerstar motorov. Siel som este dalej a zohnal si 65mm vrtule, ktore sa na ten ram zmestia len po miernom vyoseni motorov. Bol to super stroj, v garazi som mal plyn permanentne v spodnej polke. V kancelarii som to radsej ani neskusal. Raketa. Ale dlho to netrvalo. Minuly tyzden som v telocvicni padol z vysky stropu hlavou dole a asi aj trochu nakloneny dopredu, takze sa obidva predne motory rozlucili. Na koptu som teda hodil chaoli motory, ladybirdy vrtule a propguard, a mam ju teraz ako zalozny stroj, co mi umoznuje lietat kvazi nonstop, kedze sa mozem zbavit prestojov na chladenie motorov. Ale chaoli su oproti racerstar nanic, velmi sa hreju a vela zeru. S racerstarmi som mal kvazi rovnaky letovy cas ako so setovymi motormi (necelych 6 min). S chaoli je to necelych 4 min.

Inak baterky lietam setove 600mah, zatial prekvapivo drzia aj ked im dost nakladam, niekolkokrat som ich podbil az na 2.8v. Pomaly zacina byt citit ze uz nie su nove. Minule som skusal grafenu co je tusim o 4g tazia, ale pri tychto malych strojoch je citit kazdy gram, a asi by bolo treba viac pracovat s plynom, zvyknut si na to, co chce cas. Keby som nemal doma zasobu, asi by som isiel skor do lahsich bateriek, mozno dokonca 400mah, tie su o 4g lahsie ako setove a maju trochu viac C, tak asi by to stalo za vyskusanie. Mozno buducu zimu.

Kazdopadne, mikry su super, clovek si moze zalietat hocikedy a hocikde, niekde vnutri aj v zlom pocasi. Naviac su lacne na udrzbu. Som si isty ze moje strojceky ani cez leto neostanu odlozene v krabici.
Bydlisko: Bratislava ( 44 rokov )
skrkoo
modelár

Příspěvků: 14

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 10. 3. 2017 o 08:04 | odkaz na příspěvek
Caute, konecne sa mi podarilo ako tak naladit qx90c, v praci som ho ukazoval nadsenym kolegom kde sa mi podarilo vyletitet nad budovu a o ostatne sa postaral vietor a strata signalu a je nezvestny (v okoli zlatych pieskov BA) uz viem ze som si mal lepsie nastudovat failsave... co uz poucenie do buducna.
Ale chcel som ine, ake mate metody vyhladavania? resp. zabezpecenia sa pred takouto stratou. Pri hladani sa mi podarilo po chvili cez pfv video najst pribliznu polohu cca 200x300m plocha sachoriny,travnik kym sa vybila baterka videl som dokonca aj travu v zabere takze viem pribliznu polohu vcera som tam beha asi 2hodiny a nic.
Bydlisko: Pezinok ( 38 rokov )
marwi
modelár

Příspěvků: 215

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 10. 3. 2017 o 09:51 | odkaz na příspěvek
No zaklad je mat pipac ak chces lietat vonku. Uz ked lietas aj na dvore a padne ti niekde do travy tak je problem ho bez pipaca najst. Pipac ma 1 gram a moc to nevadi ale hlavne ti pomoze pri aktivnom hladani. Dosky na brushed QX radach maju pripojenie na pipac takze to bez problemov naprogramujes. To je aktivne hladanie, ak uz behas 2 hodiny a nenajdes, tak potom ti uz len pomoze pasivne kde si nalepis stitok s tvojim cislom na drona
Bydlisko: Martin ( 37 rokov )
-mio-
modelár

Příspěvků: 292

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 10. 3. 2017 o 10:55 | odkaz na příspěvek
Ano, vonku jednoznacne pipac. Vonku je aj 210nu tazke najst bez pipaca (resp. ked ti odpoji baterku), nieto este 90ku...
A ten failsafe, treba to bezpodmienecne nastavit na moznost Drop, ziadne automaticke pristavanie alebo autolevel!
A posledna vec, s brushed masinami lietat vonku naozaj len v bezvetri (potazme v miernom vanku), bez propguardu ci ductov.
Urcite neist rovno desiatky metrov do vysky, ale najprv postupne blizko seba otestovat (idealne len na oci bez FPV), v akej vyske sa ako chova vietor (cim vyssie tym je silnejsi, cize dole sa ti moze zdat ze nefuka ale vo vyske to uz platit nemusi, pricom rozdiel moze byt neocakavane velky aj na useku len par metrov - do tohto sa trochu vyznam vdaka mojmu druhemu hobby ). Akonahle pridu problemy, disarm a nechat to padnut na zem.
Bydlisko: Bratislava ( 44 rokov )
neclovek
modelár

Příspěvků: 942

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 10. 3. 2017 o 19:36 | odkaz na příspěvek
Bydlisko: Bratislava ( 27 rokov )
Hunter88
modelár

Příspěvků: 99

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 10. 3. 2017 o 19:55 | odkaz na příspěvek
Ale že je to zrýchlené ?
No apsoň že máš kde lietať mňa to už doma nebaví a von oknom sa už bojím
Bydlisko: Handlová ( 36 rokov )
skrkoo
modelár

Příspěvků: 14

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 11. 3. 2017 o 07:45 | odkaz na příspěvek
Vcera sa mi podarilo najst stratenu 90tku, odletela asi 300m od startu ale na to ze cez noc na nu prsalo tak je celkom fit. Odniesol si to jeden motor teda vlastne dva(ten druhy sa tazko toci ale funguje), kamera aj doska funguje tak som dnes objednal pipac a motory. Chalani nemate niekto nahodou navyse 2 motory 8.5x20 coreles ? niekde v okoli BA-TT nechce sa mi cakat mesiac



A este jednu otazocku by som mal, poskladal som si whoopa je tam doska eachine beecore f3evo motory http://ix.sk/Rt6o5 a baterky http://ix.sk/USf8P
kameru mam eachine tx02 len mam problem s vykonom ked tam je kamera tak to ledva leti resp chyba mi tam vykon. Cize otazka znie:
vybral som slabe baterky ? slabe motory? oboje ?
Bydlisko: Pezinok ( 38 rokov )
-mio-
modelár

Příspěvků: 292

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 13. 3. 2017 o 12:46 | odkaz na příspěvek
Keby niekto potreboval skratit vrtule, tu je mala inspiracia ako na to: http://winderwonderworks.com/products/micro-prop-cutter.
Bydlisko: Bratislava ( 44 rokov )
marwi
modelár

Příspěvků: 215

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 13. 3. 2017 o 14:52 | odkaz na příspěvek
skrkoo:
A este jednu otazocku by som mal, poskladal som si whoopa je tam doska eachine beecore f3evo motory http://ix.sk/Rt6o5 a baterky http://ix.sk/USf8P
kameru mam eachine tx02 len mam problem s vykonom ked tam je kamera tak to ledva leti resp chyba mi tam vykon. Cize otazka znie:
vybral som slabe baterky ? slabe motory? oboje ?


ahoj no na miniwhoop by si mal mat minimalne 40C a 150mah baterku. ono lietat by to malo aj z kamerkou ale predsa len na nom sa kazdy gram rata. ale urcite by ta kamera nemala drasticky znizit vykon whoopu. cize skus mozno inu baterku na porovnanie.
Bydlisko: Martin ( 37 rokov )
-mio-
modelár

Příspěvků: 292

Moje modely
Poslat zprávu
Zpráva odeslána: 14. 3. 2017 o 09:38 | odkaz na příspěvek
Podla mna si to s tym fpv trochu prehnal, tx02 je 200mw a zerie asi 2x tolko co 25mw aio, napr. tx01. Takze skus tam dat lahsiu a menej zravu kameru. Na whoopa 25mw bohate staci.
Bydlisko: Bratislava ( 44 rokov )
1 2 3 4 5
  • Odpovědět
Musíte byť prihlásený na pridávanie príspevkov.
Úvodní stránka
  • 242 ľudí online za poslednych 5 minút.
Fórum
  • 0 príspevkov za posledných 24 hodín.
Album modelů
  • 0 príspevkov za posledných 24 hodín.
Galerie
  • 0 príspevkov za posledných 24 hodín.
Články
  • 0 príspevkov za posledných 24 hodín.
Bazar
  • 10 inzerátov za posledných 24 hodín.
Setkání
  • 0 príspevkov za posledných 24 hodín.

Online za posledných 5 minút: